Den skotske 42-åringen er allerede blitt kjent med sine fremtidige kolleger, melder BBC.

Cameron slo knockout på fem mannlige konkurrenter i kampen om å få den ledige jobben som Beefeater-gardist, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider torsdag. Nå må hun bytte ut uniformen som underoffiser i hæren med beefeaternes fargerike drakt.

Ifølge regelverket må alle rekrutter til Tower-garden på forhånd ha tjenestegjort minst 22 år i Storbritannias væpnede styrker. Det har Moria Cameron gjort, og før hun fikk den svært spesielle jobben i Tower, hadde hun en ledende skrivebordsjobb i den britiske hæren.

Som beefeater vil hun tjene rundt 20.000 pund eller 250.000 kroner per år. Det er jo ikke all verden, men det hjelper at hun får egen leilighet med billig månedsleie innenfor den nesten tusen år gamle Tower-festningens murer.

De første beefeaterne kom i tjeneste under kong Henry VII i 1485, og inntil Moira ble utnevnt, har korpset bestått av 37 mann. Ordet beefeater betyr «biffspiser», men det kan være en forvanskning av det franske «buffetier» – en som får mat fra monarkens buffé.