— Det er veldig spennende, sier Hanne Grotle, som er den første fra Bergen som stiller i et VM i damefaget.

— Men jeg kvir meg litt og, til selve konkurransen. Det er bare et par dager igjen nå, så nå er det siste innspurt., forteller VM-deltakeren. Hun er utdannet på frisørinstituttet i Marken, og kommer opprinnelig fra Førde.

Grunnen til at hun er tatt ut til junior-VM er at hun ble nummer to i norgesmesterskapet. De tre beste ble tatt ut, og skal konkurrere sammen i ett lag. De har hatt samlinger i Oslo og trent på oppgavene sammen.

Hun øver på to frisyrer, en hverdagsfrisyre og en frisyre til festbruk, hair by night. Juniorer under 25 år konkurrere ikke med levende modeller, men med dukker, forteller hun. På forhånd kan de farge hår og sminke dukkene slik at det er klart for føning og frisering i selve konkurransen.

— På hair by night bruker vi løshår som vi setter opp, forklarer Hanne.

Til festfrisyren har de laget pynt med perler og glitter, øredobber og vifter. Dessuten må dukken ha noe som matcher rundt skuldrene, ellers blir det poengtrekk.

Hverdagsfrisyren skal være kort i nakken, med lengde oppå hodet. Fargen er svart i bunnen, rødt, oransje og lyst i tuppene.

— Vi skal konkurrere mot 30-40 land og på søndag morgen er vi i gang, forteller en spent Hanne.

I tillegg til Hanne Grotle vil Stine Hårklau og Einar Skjervheim stille i konkurransen for herrefrisering, begge i juniorklassen.