Tirsdag kveld sendte yr.no ut obs-varsel om at det var ventet lokalt mye nebør i Bergen, og at det kunne komme 60 mm nedbør på 24 timer.

I løpet av de 24 siste timene har Bergen fått 47,8 mm nedbør, mens Takle i Sogn og Fjordane er Vestlandets våteste med 56,3 mm. Nedbøren er målt fra klokken 07 tirsdag til klokken 07 onsdag.

Regn hele dagen

— Det meste av nedbøren har kommet i løpet av natten, og vil nok fortsette utover dagen. Bare i dag kan komme mellom 40-60 mm nedbør, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Solbjørg Apeland.

  • Sjekk været hos deg Onsdag vil temperaturen ligge på rundt 6 grader i bergensområdet. For Vestlandet sør for Stad blir det sørlig stiv kuling, sterk kuling på Stad. Nedbøren kommer som snø over 600 meter. Fra sent i ettermiddag blåser det opp til vestlig stiv kuling, og det er fare for torden.

— Regnet avtar kanskje litt i kveld, men lavtrykksaktiviteten fortsetter ut uken, og vi må regne med regn til og med fredag, sier Apeland.

Mer regn

Torsdag synker temperaturen og temperaturen minker til sørvest opp i frisk bris.

— Det ser ut til at resten av uken byr på gråere dager og jevnt med nedbør. Først mot helgen kan det bli litt lettere og kaldere, sier meteorologen.

Fredag blir det uendret eller litt lavere temperatur, og natt til lørdag synker temperaturen og det kan bli kuldegrader.

Tirsdag ettermiddag sendte Bergen kommune ut et varsel om dårlig luftkvalitet i slutten av uken.

Utrygt for dårlig luft

Bakgrunnen for varselet skyldes at det er meldt om fralandsvind. Da er det som regel slik at skydekket trekkes oppover og nedbøren uteblir. Samtidig er det meldt om minusgrader fra torsdag av.

Kombinasjonen legger til rette for dårlig luftkvalitet, forteller statsmeteorolog Marie Solbrekke ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

— Med svak vind i tillegg kan luften bli forurenset, særlig på nattestid med lite skydekke. Da avkjøles bakken raskere og vi får inversjon, sier hun.

Fralandsvinden kan også sette en stopper for regnet.

— Prognosen for helgen er fremdeles usikre, men slik det ser ut nå kan det hende vi får noen kalde dager og kanskje et gløtt av sol. Hvis det blir nedbør vil dette komme som snø, sier Apeland.