— Helt ukomplisert, mener adm. direktør i Gaia Trafikk, Arne Buanes. - Økningen vi fikk i billettprisene fra 1. januar er ikke større enn at både vi og passasjerene kan leve med den. Vi snakker om en krone per voksenbillett og 20 kroner måneden på periode- og månedskort. Det er først når billettene blir flere kroner høyere i ett jafs, det blir problematisk. Også vi i Gaia må dekke inn pris- og lønnskostnadene, sier Buanes.

Han mener det ikke er noe tankekors at gratisbussen presenteres samtidig med at bussbillettene blir dyrere.

— Nei, vi synes for det første det er veldig hyggelig at Gaia fikk anbudet på gratisbussen. Dernest er det hyggelig at folk i sentrum får et helt nytt tilbud om gratis buss. Dette er et tilbud byrådet står bak, og har ingen sammenheng med de fylkespolitiske vedtakene om en liten økning i takstene.

— Vil den nye gratisbussen «stjele» betalende passasjerer fra andre busser som går gjennom sentrum?

— Noen passasjerer blir det vel. Men samtidig løser den et problem vi lenge har slitt på i Nøstet-området, der det er underdekning på busstilbud i dag. Når gratisbussen starter, vil vi ha løst dette problemet. Jeg er opptatt av at man ikke må sette dette nye tilbudet opp mot andre busstilbud. Det er helheten i vårt trafikktilbud som teller, sier Buanes.