• De har tydeligvis funnet bilnøklene i lommen og kommet tilbake.

Lørdag var Gorm Næss og samboeren på middagsbesøk hos sin bror i Lyshovden i Fyllingsdalen. De kjørte dit en i Volvo V70 som de parkerte utenfor brorens hus.

gorm-ness.jpg
PRIVAT

Da de skulle ta drosje hjem, fant de ikke jakkene sine.

— Der lå jo lommebok og nøkler og alt. Jeg lette rundt, men kunne ikke finne dem, sier Næss.

Da skjønte de at noen hadde gått inn i entreen og tatt med seg jakkene under middagen.

— Det var stjålet to jakker, ingenting annet, sier Næss.

Så tok de bilen

Næss og samboeren tok drosjen hjem og begynte å lete etter reservenøklene til bilen. De hadde drukket vin til maten og måtte vente til neste dag med å hente bilen.

— I 11-tiden søndag ringte min bror og sa at nå var også bilen borte. Tyven hadde tydeligvis funnet bilnøklene i jakkelommen, tenkt at her kan man hente noe mer og gått tilbake til huset for å lete etter bilen. Den var jo ikke vanskelig, den sto jo i nærheten av huset, sier Næss.

Nå vil han advare andre.

— Vi måtte jo skifte låser på huset også. I jakkene lå det husnøkler, lommebok, visittkort og så videre.

Metoden er ikke ukjent. I august 2012 advarte politiet mot biltyver som herjet i Fyllingsdalen, etter at tyver ved minst fem tilfeller hadde gått inn i gangen og stjålet bilnøkler mens det var folk i huset.

— Når de kommer ut, er det en enkel sak å finne rett bil ved å trykke på den automatiske åpneren, sa politioverbetjent Lars Morten Lothe da.

Politiet: - Lås dørene

Næss har anmeldt saken, men det eneste sporet etter bilen så langt er en bompengepassering ved Fjøsanger, retning Bergen, klokken 19.15 søndag.

Politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon forteller at bilen er etterlyst i Norge.

— Kommer vi over den, enten parkert eller i en kontroll, blir den sjekket.

— Har det vært flere tyverier av denne typen, slik det var i 2012?

— Så langt ser dette ut som et enkelttilfelle. Men uansett synes jeg man generelt bør holde dørene låst, også når man er hjemme, sier Føllesdal.

SAMME MODELL: Den stjålne bilen er av samme type som denne, en Volvo V70 fra 2000, men i mørkeblå farge og med mørke sidevinduer og bakvindu. Den stjålne bilen har svarte skinnseter, automatgear, hengerfeste og aluminiumsfelger.
WIKIMEDIA COMMONS