Om natten 21. november i år fikk politets operasjonssentral en telefon fra en veiarbeider i Statens vegvesen. De kunne fortelle at de hadde fått besøk av en bilist som forsøkte å ta seg gjennom Fløyfjellstunnelen, til tross for at den var stengt på grunn av veiarbeid.

Da politiet rykket ut til stedet, fant de en beruset mann (32) bak rattet i bilen sin. I bilen lå en ladd hagle. Mannen ble pågrepet inne i tunnelen.

— Avfyrte hagle i leilighet

Noen uker senere oppsøkte en person politiet og forklarte at samme mann hadde avfyrt hagleskudd i sin egen leilighet på Kronstad. Personen som oppsøkte politiet opplyste at flere av prosjektilene hadde sneiet ham.

Da politiet rykket ut for å ransake, hadde mannen flyttet.

— Vi fant ham til slutt på Alrek studenthjem. Da ble han tatt med 50 gram heroin. Vi fant i tillegg flere våpen og ammunisjon på hans nye adresse, sier politiadvokat Sylvia Myklebust.

Fredag blir 32-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Myklebust mener det er fare for gjentakelse, og vil be om at han fengsles i fire uker.

— Vi syns ikke det er bra at en person med heroin er i besittelse av våpen, og faktisk avfyrer det også, sier Myklebust om hvorfor politiet ønsker å sende ham i varetekt over julen.

Nekter å ha skutt

Mannen har ifølge politiet erkjent å ha kjørt bil i beruset tilstand. Han har også erkjent å ha oppbevart heroin og innrømmet at det er hans våpen politiet har beslaglagt.

— Han nekter imidlertid for å ha avfyrt skudd i sin egen leilighet, slik vitnet har forklart, sier Myklebust.

Hun opplyser at politiet har påvist flere kulehull i leiligheten.

Mannen bor i Bergen, men har de siste årene bodd på Østlandet. Senest i oktober i år ble han dømt for våpenbesittelse, ifølge politiet.

32-åringens forsvarer har ennå ikke snakket med sin klient, og ønsker derfor ikke å kommentere siktelsen.