Sjokoladen kom i posten, men var adressert til personen som bodde i huset tidligere. Fristelsen for læreren i 50-årene ble imidlertid for stor. Han sprettet sjokoladepakken og stappet i seg godsakene sammen med søsteren og en svoger.

Kort tid etterpå begynte de å svimle for de tre godtesyke newzealenderne. Til slutt måtte de ringe legevakten — etter å ha opplevd det de kaller «sprø bivirkninger».

Sjokosjokket kom trolig fra Storbritannia, skriver avisen Timaru Herald. «Jeg tenkte du ville like disse. Jeg vet de er favorittene dine!», har avsenderen skrevet på en lapp. Der tok han feil.

Politiet har nå undersøkt det merkelige snopet og funnet ut at 10 av 16 sjokoladebiter var hulet ut. Inni hadde avsenderen puttet ecstasy - enten i hele tabletter eller i oppløst form.

— Sjokoladespiserne var helt fra seg - særlig siden en av dem har en hjertefeil og bruker medisin, sier politikonstabel Greg Sutherland.

De tre slapp fra skrekken uten varige skader.

— De hadde ikke engang hørt om ecstasy. Men dette kan jo være en lærepenge: Vær forsiktig med pakker du får fra fremmende, advarer Sutherland.