– Jeg syns det var for godt til å være sant, forteller Monica Knutsen fra Bergen.

Til høsten starter hun på sykepleierutdannelsen i Stavanger, og jakter nå febrilsk etter tak over hodet i Stavanger. Natt til tirsdag trodde hun at hun hadde funnet en boligdiamant på utleiesiden hybel.no. En treroms leilighet i Løkkeveien, midt i Stavanger sentrum. Prislapp? 4150 kroner, fullt møblert.

– Jeg tok kontakt med utleier med en gang, det var ei eldre dame som bodde i England, forteller Knutsen til Aftenbladet.no.

Kvinnen fortalte at hun hadde arvet leiligheten, men hadde ikke anledning til å bo der selv. Knutsen og leietaker — ved navn Lene Alexandra Granlund - ble enige om at bergenskvinnen skulle få leie leiligheten. Det var bare en hake ved avtalen, det var at Knutsen måtte betale et depositum på 4000 kroner med en gang.

– Det ikke var aktuelt. Jeg sa at jeg gjerne kunne skrive under på kontrakt, men at jeg ville ha nøkkelen i hånda før jeg betalte et depositum, sier Knutsen.

Deretter hørte hun ingenting fra utleieren. Like etterpå leste hun i Adresseavisen om en student som ble lurt på akkurat samme måten i Trondheim, og i Bergens Tidende om et tilsvarende tilfelle i Bergen, referert fra Haugesunds Avis. Da skjønte hun at hun hadde blitt forsøkt lurt.

Ifølge Hybel.no har det vært flere svindelforsøk via nettsiden.

– Dette gjelder falske annonser hvor utleier svarer på gebrokkent engelsk, heter det i en melding fra hybelformidleren.