Den håpefulle 58-åringen ble med ett særdeles spak, og det med god grunn. Kvinnens kjæreste var nemlig ikke i diplomatiske hjørnet. Etter en kort og amper disputt med sin kjære, begynte han å vifte med øksen, samtidig som han skal ha truet med å drepe hardingen.

— Mannen truet fornærmede og hugget øksen i foten hans. Han skal også ha tatt et pengebeløp fra ham. Deretter stakk gjerningsmannen av i en drosje, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Den lett pikante episoden fant sted i Vågedalen på Laksevåg like før klokken 11 mandag formiddag. Hardingen ringte selv til politiet for å tilkalle hjelp. Han var ikke alvorlig skadet, men måtte innom både legevakten og akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus for å sy noen sting i foten.

Etterpå forklarte han seg om foranledningen til dramaet, som politiet først trodde var et svært brutalt ran.

— Fornærmede aner ikke hvor kjæresten hennes kom fra. Han dukket opp helt plutselig etter ti minutter, forteller operasjonsleder Stiegler. Kvinnens meget irriterte kjæreste, som er i 40-årene, satt i går kveld i avhør hos politiet. Politiet har siktet ham for voldsbruk.

— Han vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling tirsdag morgen, sier vakthavende politiadvokat Anders Johnsen til BT.