Per Lindberg

— Mange har falt på det glatte underlaget. I dag har vi hatt omlag 40 pasienter til behandling, sier Torbjørn Hiis Bergh.

Overlegen og hans kolleger har mye å gjøre. Ved 13-tiden mandag ventet cirka 20 pasienter på å undersøkes, og de kan belage seg på å sitte i minst to timer. Felles for de fleste er at de har falt og slått seg.

Det er stor pågang

  • Vi har mennesker i alle aldre. Fra barn til voksne og eldre. Noen har slått hånden, andre har skader i ankler, tær og knær. Flere har brudd, andre har forstuet seg, sier Hiis Bergh.

Han forteller om mange telefoner. Da bt.no ringte legevakten klokken 11.50 ble vi møtt av en telefonsvarer:

«Det er stor pågang ved vårt sentralbord. Du vil bli betjent så snart som mulig. Vennligst ikke legg på.» Meldingen pågikk i 13 minutter før vi fikk svar fra en ekte stemme.

— Det er trykk overalt. Vi har mange som har behov for hjelp, sier Hiis Bergh.

- Hold deg inne

Det er full rulle ved Ortopedisk avdeling på Haukeland universitetssykehus, skriver sykehus i en pressemelding mandag kveld. Det toppet seg i nyttårshelgen, da 43 pasienter hadde behov for øyeblikkelig hjelp for bruddskader. Det er omtrent dobbelt så mye som på en normal helg.

— Hvis du ikke MÅ ut, bør du holde deg inne, klinikkoverlege Ove Furnes..

Det er i hovedsak brudd i armer og ankler. Også søndagen var hektisk for de ansatte på legevakten. Hiis Bergh anbefaler eldre til å ha brodder under skoene, og ingen bør hente avisen ute med tøfler på beina!

Se sykehuset videointervju med overlegen her.

Har du falt i dag? Skriv gjerne en liten førerapport i feltet under!