— Vi satser på at dette ordner seg. sier Nils Olaf Solberg, daglig leder for Bergen-Voss og medarrangør av det nye sykkelrittet Voss-Geilo, som skal gå av stabelen lørdag 24. august.

Problemet kan bli at Hardangerbrua ennå ikke er åpnet rittdagen. Fredag meldte Statens vegvesen at åpningen er utsatt fra 29. juni til en dato i august. Nøyaktig dato er ikke fastsatt ennå.

800 påmeldt

Årsaken til forsinkelsen er at broarbeidet ikke vil være ferdig til juni, og at man i så fall måtte ha fortsatt arbeidet mens det var trafikk på broen. Det er en løsning vegvesenet mener ikke ville vært akseptabel av sikkerhetshensyn.

Samme dag som meldingen kom om utsettelsen, åpnet arrangørene for påmelding til Voss-Geilo. Tidligere har det vært mulig å melde seg på for deltakere i sykkelrittet Bergen-Voss.

Solberg er fornøyd med interessen så langt. Over 800 syklister står på listen.

— Hva er målet deres?

— Vi sier oss fornøyd hvis vi får 1500 deltakere. Det er ennå lenge til påmeldingen stenger 1. juli.

- Kontakt til uken

- Hva gjør dere hvis Hardangerbrua ikke er åpen til 24. august?

— Det er ingen dramatikk ennå. Løpsdatoen er såpass seint i august at vi tror dette ordner seg. Vi har løpende dialog med prosjektleder for Hardangerbrua og ordføreren i Eidfjord, og jeg vil ta kontakt med dem til uken, sier Solberg.