Flyplassen ble stengt for all trafikk klokken 9.05, men åpnet igjen klokken 10.40. — Nå ser det heldigvis ut som det meste er over. Østavinden blåste tåken ut i fjorden, og nå har vi pent vær og god sikt her, opplyste meteorologisk konsulent Ola Høstvig ved Flyværtjenesten på Flesland tidligere i dag.

- Ser bra ut

Ved 17-tiden var det ikke en tåkedott på flyplassen, og trafikken gikk da som normalt. Grunnet tåketrøbbelet tidligere på dagen, var det likevel noen forsinkelser til og fra Flesland lufthavn.

— Nå håper vi bare været holder seg utover kvelden. Det ser bra ut foreløpig, men det er jo umulig å si hvordan været vil bli, sier vaktsjef Einar Hermansen ved Luftfartsverket på Flesland til bt.no ved 17-tiden.

Umulig å lande eller lette

Tåkelokket som la seg over Flesland i 9-tiden i morges var så tett at det var plent umulig å lande eller ta av fra rullebanen.

— Vi målte sikten til bare 100 meter. Jeg tok selv en tur ut på taket her, og da stod jeg over tåkedekket. Fly som skulle lande hadde ikke hatt sjanse til å se noen ting. Vi tok ikke sjansen på å la noen ta av heller, sier Høstvig.

En rekke avganger og ankomster ble forskjøvet som resultat av tåken.

TÅKE: Morgentåken førte til problemer på Flesland i dag. Her i tåken i ferd med å lette.
FOTO: BTs WEBKAMERA PÅ FLESLAND