Siden i går har det vært full stopp for Bergensbanen mellom Vaksdal og Bergen.

— Snøen førte til at et flere trær har lagt seg over strømledningen mellom Trengereid og Arna, sier Arvid Bårdstu, pressevakt i Jernbaneverket.

Minst to timer forsinket

Det så lenge ut til at banen skulle åpne igjen like før klokken 9 søndag morgen, men så ble det rapportert om ytterligere problemer mot Arna.

— Vi har vært ute og jobbet med å fjerne snø i natt, men det må jobbes mer. Det er fortsatt store snømengder og trær som må ryddes før det kan gå tog, sier Bårdstu.

Han anslår at toget som skulle gått klokken 07.58 fra Bergen til Oslo blir minst to timer forsinket. Også toget fra Bergen til Myrdal med avgang klokken 08:40 er berørt.

— Vi gjør alt vi kan for at banen skal være åpen, men vi kan ikke jobbe på banen samtidig som det går tog, det er helsefarlig, sier Bårdstu.

Må vente

Ifølge informasjonssjef Sven Westgaard i NSB blir det ikke satt inn alternativ transport. Altså må passasjerer smøre seg med tålmodighet og vente til banen er ryddet.

— Det er fryktelig vanskelig å få tak i busser og det er mye snø også på veiene, så vi venter på at Jernbaneverket åpner banen igjen, sier Westgaard.

Han kan ikke garantere at det ikke blir flere forsinkelser utøver dagen.

— Hvis ikke vi får orden på dette relativt raskt så vil det berøre flere avganger, sier han.

Forsinket i går

Forsinkelsene berørte i går kveld tre togavganger. Passasjerene ble busset mellom Vaksdal og Bergen.

— Toget som gikk 20:34 fra Voss i retning Bergen ble kraftig forsinket. Vi fikk en buss på plass i Vaksdal kl. 21.30. Returen, Bergen - Voss med avgang 22.58, vil ikke ha store forsinkelser, det er kun snakk om forskjellen mellom veien og togskinnene. Oslo - Bergen hadde ordinær ankomst 22.35. Jeg snakket med en bussjåfør nå som regnet med at de var fremme i Bergen mellom 23.15 og 23.30, sier informasjonssjef i NSB, Sven Westgaard.

**Les også:

Last ned togturen**

GÅR IKKE PÅ SKINNER: Seks busser er satt opp for å frakte passasjerene fra Dale til Bergen. FOTO: FRODE BUANES