Under årets åpne dag ved Årstad videregående skole (tidligere Bergen Yrkesskole, red.anm.) aulet det i går av skolens egne elever, faglærere og annet personale — pluss hundrevis av besøkende ungdomsskoleelever fra «hele by'n og halve Sandviken», sistnevnte på jakt etter et mulig fremtidsyrke.

Og de hadde mye å velge blant: Byggfag, elektrofag, tekniske byggfag, formgivningsfag, design og tekstil, frisørfag, hotell- og næringsmiddelfag, kokk- og servitørfag, helse og sosialfag, kjemi- og prosessfag, medier og kommunikasjon, mekaniske fag, kjøretøy fag - eller sveis- og konstruksjonsfag,

Blant all den sydende aktiviteten fikk de som måtte ønske det - og det var de aller fleste - med seg et forrykende moteshow i aulaen, iscenesatt av elever fra design & tekstil- og frisørlinjene.

Tjåka fullt

I alle tre etasjene over aulaen hang ungdommer tett i tett over langstrakte gelendre ut mot aulaen langt, langt der nede. Og selve aulaen var stappet som en velfylt skoleransel.

Vi smøg oss til en plass ved gelendret utenfor lærerværelset i annen etasje. Herfra hadde vi førsteklasses utsikt mot catwalken, som strakte seg som en lang, svart tunge utover aulagulvet én etasje under.

På storskjerm fikk publikum billedlige hint om hva som skulle skje på catwalken. Og så var moteshowet i gang.

Fra en krok bakerst i aulaen pumpet lyd- og lysmann Morten Vee (19) ut eggende rytmer over høyttalerne, mens design og tekstil-elevene - den ene lekrere enn den andre - kom ut iført fantasifulle, egenproduserte kreasjoner.

— Å gu', der kommer Silje! Se så stilig hon e! Hon går jo så en riktig modell! Dette va' bare kult, asså! De tre venninnene foran oss var tilnærmet frynsete av begeistring da det som tydelig var en artsfrende smøg seg over catwalken.

Imponerende flinke

Den neste halvtimen gikk unna på et blunk. Et trettitalls elevmodeller vandret gjennom alle fire årstidene etter tur, med innlagte dryss av tørket løv, snøflak, fuglekvitter og sommersol. Til mætsjende musikk, og med stor spennvidde; fra punk- og rockeimage, via folklore-, sports- og kule hverdagsantrekk, til romantiske galla- og brudekjoler.

Så var tiden inne for frisørelevene å vise siste nytt innen kreativ hårdesign. Og mens Cindy Laupers «Girls just wanna have fun» dundret over aulaen, ble vi vitne til det aller meste innen hypermoderne hårkunst. Mohawk, rufsete, farget, rett-til-værs, korketrekkere, laaangt, barbert med lang lugg, tupert, strøket, flettet og kreppet. For å nevne noe. Imponerende vågalt!

Faglærerne klappet så de ble røde i håndflatene, så krye var de. Og guttaboys'ene pep litt ekstra høyt når de kuleste og hotteste babe'sene vandret over podiet.

Vi er ganske sikre på at mange av de fremmøtte ungdomsskoleelevene gikk fra skolen på Danmarks plass i går litt mer bestemt i blikket enn da de kom.

For dette var moro!

STINN BRAKKE: Moteshowet til design- og tekstil- og frisørelevene ved Årstad videregående skole ble en ubetinget suksess. Elevene satt som sild i tønne for å få med seg hver minste detalj.
ØRJAN DEISZ
ØRJAN DEISZ
ØRJAN DEISZ