Tre mils bussreise på egen hånd er ikke hverdagskost for katten.

— Det er første gang han har reist så langt av gårde, sier matmor Margunn Instefjord om pus sine nye reisevaner.

Etter at noen damer hadde vært på klubb i nabolaget til Instefjord sist uke, ble pus så betatt av følget at han ikke var klar for å ta farvel.

Snek på bussen

— Han la seg oppå vesken til en av oss, og så ut til å nyte livet i venteskuret. Men vi ante jo ingenting om at katten faktisk fulgte med oss inn på bussen. Det oppdaget verken vi eller sjåføren før pus begynte vandringen fra sete til sete og fra fang til fang, sier Eli Styve til avisen Nordhordland, om pusen som snek på bussen fra Sandvikstorget.

Styve hadde ikke selv mulighet til å ta vare på katten, og da bussjåføren annonserte at pus måtte skifte buss om han skulle til Frekhaug, forbarmet en jente fra Knarvik seg over den.

Familien Instefjord ble gjort oppmerksomme på den kreative utflukten over telefonen.

— Jeg fikk en SMS fra henne som hadde hatt damene på besøk, om at katten hadde blitt med på bussen. Dette fortalte jeg på jobb, og noen hadde blitt oppmerksomme på en melding på dyrebeskyttelsens Facebook-side, forteller Instefjord.

Men å få Formann Miao hjem igjen, skulle vise seg å bli en besynderlig affære. Jenten som først hadde tatt vare på katten, kunne ikke ha den, og levert den til en venninne. men hun kunne ikke passe den likevel, og leverte den videre til en kamerat.

Rømte igjen

Ironisk nok viste det seg at kameraten som nå passet på pus, bor like i nærheten av familien Instefjord i Sandviken.

Men Formann Miao la atter en gang ut på tur. Denne gangen rømte han til familien Instefjords naboer.

— De visste ikke at han hadde rømt i utgangspunktet, men leverte ham til oss, forteller Instefjord. Hun synes uansett det er topp å ha pus tilbake fra den uvanlige reisen.

— Ungene synes det var utrolig spennende at han tok bussen!