• Katter blir stadig vekk forlatt når eierne flytter. Kattene blir gående for lut og kaldt vann. Dyrevernnemnden må avlive dem.

Leder for Dyrevernnemnden for Bergen, Os og Osterøy, Berit Jacobsen, sier dette til Bergens Tidende. I går hentet Jacobsen to katter på Laksevåg og brakte dem til Tertnes Dyreklinikk.

— Vi vet at eieren bare reiste fra de to kattene for en måned siden. Kattene har gått for seg selv en tid uten stell og pleie. Å reise fra kattene på denne måten, er straffbart. Derfor vil vi spore opp eieren og politianmelde ham. Og vi vil presentere ham for regningen for utgiftene vi har hatt med å hente og avlive kattene, sier Jacobsen.

Hun forteller at nemnden til stadighet får melding om at katter blir forlatt og overlatt til seg selv når eierne flytter. Denne helgen skal Dyrevernnemnden hente ytterligere tre forlatte katter. To av dem er også forlatt på Laksevåg. En drektig katt ble værende igjen etter at eieren flyttet fra Klokkarvik, sier Jacobsen.

— Ingen av de fire organisasjonene i Bergen som tar seg av katter har kapasitet til å ta imot de fem kattene, forteller hun. - Ikke kan vi plassere dem på kattepensjonat heller, for da må kattene være vaksinert. Vi vet ikke om de er det. Dyrevernnemnden har heller ikke penger til å plassere kattene på pensjonat. Derfor er avliving eneste utvei. Kattene vil bli satt i forvaring på Tertnes Dyreklinikk til over helgen. Mandag må vi avgjøre kattenes skjebne, sier Bjørn Jacobsen.

TOR HØVIK