Men da Fagforbundets Ørjan Myrmel møtte opp på fagforeningskontoret i Møllendalsveien klokken 0840 i går, fikk han klar melding fra Hjelmeland. Her var det Myrmel som måtte gå, hvis ikke ville han bli kastet ut.

Utbryterne skulle tas

Dermed er konfliktnivået — mellom Fagforbundet og de to lokale fagforeningene i Kommuneforbundet i Bergen som ikke vil være med inn Fagforbundet - skrudd opp et nytt hakk.

— Vi ønsker bare tilgang til kontoret for å hente ut ting fra arkivet, sier hovedtilltisvalgt i Bergen kommune, Lise Mikkelsen, til Bergens Tidende, når vi kommer til Møllendalsveien i halv elleve-tiden.

Hun utgjør sammen med to andre tillitsvalgte troppene fra Fagforbundet som skal innta kontorene. Men fortsatt står de utenfor brakkeriggen, der kontorene ligger. De venter på arbeidsgiver som skal slippe dem inn.

— Vi har ikke ønske om å kaste noen ut. Vi vil bare ha kontorer til den nye hovedtillitsvalgte, legger hun til og henviser til Myrmel som står sammen med henne.

Det stemmer ikke med de opplysningene Hjelmeland har fått. I en protokoll fra møtet mellom Fagforbundet og Bergen kommune fredag 15. august heter det:

«Det forutsettes at Trond Hjelmeland og Ørjan Myrmel er til stede i kontorene mandag, for å avklare overtakelsen av kontoret for den nye hovedtillitsvalgte Ørjan Myrmel. Ingen eiendeler skal fjernes fra kontoret med mindre man er enig om det (Trond Hjelmeland kan ta med seg sine personlige eiendeler).»

Har fått nye kontorer

Det viser seg for øvrig at kommunen har skaffet Myrmel kontorer. Ifølge personalsjef Inger Bjerkestrand disponerer han dem to dager i uken.

— Dersom han trenger kontoret oftere, skal vi ordne opp i det, sier Bjerkestrand.

Hun avviser på det sterkeste at kommunen skulle hjelpe til med å kaste ut Hjelmeland.

— Fagforbundet driver trakassering og står for et maktmisbruk. Vi er ikke med i Fagforbundet. Vår fagforening er nå en del av Det norske maskinistforbund. Det må både kommunen og Fagforbundet forholde seg til, sier Hjelmeland

TAFOs advokat, Einar Drægebø, sier til BT at det er en rekke uavklarte juridiske forhold mellom TAFO og Fagforbundet.

— Før disse forhold er avklart bør Bergen kommune ikke gripe inn i konflikten på en måte som oppfattes som at kommunen tar stilling for den ene part, sier Drægebø.

NEKTET Å FLYTTE: Tekniske avdelingers fagforening (TAFO) nektet å etterkomme kravet fra Fagforbundet om å flytte ut av kontorene sine. Fra venstre advokat Einar Drægebø, Trond Hjelmeland, Arild Hosøy, Terje Mellingen og Rune Nilsen.<p/>FOTO: KNUT EGIL WANG