Politiet har konsekvent nektet å kommentere utviklingen i den nye etterforskningen av Åsane-drapet og Lindås-drapet.

Argumentet har vært at de ikke ønsker at bevis skal bli forspilt. Nå tyder alt på at politiets viktigste kort, Jarle Olsens nye forklaring, er spredd for alle vinder.

I dag blir en 26 år gammel mann fremstilt for fengsling i Bergen tingrett, siktet for å ha spredd de taushetsbelagte dokumentene blant flere kriminelle i Bergen.

— Dette er en veldig spesiell sak, og selvsagt meget alvorlig, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til bt.no.

26-åringen ble i sin tid pågrepet og siktet for medvirkning til Lindås-drapet. I fengslingsmøtet ble derimot kravet, oppsiktsvekkende, frafalt.

Som siktet hadde mannen likevel tilgang til sakens dokumenter. På advokatens kontor skal 26-åringen med sin mobiltelefon ha tatt bilder at dokumentene. Senere har disse blitt kopiert inn på en cd og distribuert til flere i det kriminelle miljøet.

— Vi har ingen grunn til å kritisere 26-åringens advokat. Det er helt vanlig at den siktede sitter og leser dokumenter. Det denne saken viser at teknologien skaper enda flere utfordringer for politiet, sier Krogvold.

26-åringen regnes som en nær venn av den jevnaldrende mannen som sitter fengslet, siktet for medvirkning til to overlagte drap. Han regnes også som en venn av Tor Helge Flaten.

JO - UTE PÅ CD: Utskrifter av Jarle Olsens forklaringer er fotografert og spredt på cd i det kriminelle miljøet.