Tre representanter for politiet, alle de fire siktedes forsvarere samt bistandsadvokaten til Dungs foreldre er til stede i retten i dag, når foreldrene til savnede Dung Tran Larsen (22) skal gi forklaring.

De fire familiemedlemmene som er siktet for å stå bak Dungs forsvinning har ikke møtt opp i tinghuset, etter avtale med sine forsvarere.

Lukkede dører

Foreldrene til den savnede tobarnsmoren sier de ser frem til å få forklare seg i retten.

Etter begjæring fra politiet foregår avhørene bak lukkede dører.

Foreldrene til savnede Dung Tran Larsen har vært i Norge i flere måneder, mens letingen etter datteren har pågått. Få dager før turistvisumet til 22-åringens far gikk ut, fikk foreldrene beskjed fra UDI om at de får bli i Norge mens etterforskningen av datterens forsvinning pågår.

— Må sikre opplysninger

Likevel vil politiet sikre seg det separerte ekteparets forklaringer i et rettslig avhør.

Begge foreldrene har forklart seg for politiet, men i retten får også de siktedes forsvarere anledning til å stille spørsmål.

— I og med at de ikke bor i Norge, må vi sikre de opplysningene som allerede ligger i saken, sa politiadvokat Sidsel Isachsen da det rettslige avhøret ble berammet.

Når de har gitt rettslig forklaring vil ikke foreldrene være nødt til å komme til Norge for å forklare seg i en eventuell rettssak, hvis de da skulle være reist hjem til Vietnam. Forklaringene de gir i dag vil bli tatt opp på video, slik at de kan spilles av for retten.

MØTTE I RETTEN: Foreldrene til Dung var i dag i Tinghuset for å gi forklaring.
Liv Solli Okkenhaug (MMS)