GUNNAR WIEDERSTRØM

— Jeg tror dette ender med enighet. De vet utmerket godt hvor vi står. Blir det ikke enighet er det fordi de ikke vil.

I kveld ble det klart at forhandlingene fortsetter i morgen.

Klokken åtte i dag morges møtte representanter for byrådspartiene Fremskrittspartiet til et første møte om byrådets kuttpakke på 100 millioner kroner. Det må ha vært et svært konstruktivt møte for også gruppeleder i Høyre, Hilde Onarheim, trodde på avklaring og enighet alt i kveld.

— Jeg skal treffe Liv Røssland senere i dag for å presenterer noen tall og utregninger fra byrådet. Så skal Frp ha et gruppemøte i kveld. Etter det vet vi om det blir enighet, men jeg er svært optimistisk, sa Onarheim til bt.no i formiddag.

Byrådet har foreslått å kutte i flere av Frps hjertesaker, blant annet å avvikle den såkalte 80 prosent regelen, som in-nebærer at varig trygdede skal sitte igjen med minimum 80 prosent av minstepensjon etter at boutgifter er dekket. Dette rammer uføretrygdede og funksjons-hemmede svært hardt.

— Vi har ikke kjempet knallhardt for å beholde 80 prosent regelen for så å gi denne opp nå, lovet Røssland i formiddag.

Hun mener ellers det er mye god Frp-politikk i byrådets pakke.

— De har forsøkt å nærme seg oss på flere steder. Røssland tenker her på tiltak for konkurranseutsetting, effektivisering og omorganisering. Mens hun kan styre sin begeistring for flere andre forslag.

Byrådet foreslår blant annet å kutte i bygningsvedlikeholdet med 30 millioner kroner, 10 millioner i kulturbudsjettet og 25 millioner kroner gjennom såkalt generelle nedtrekk innenfor eldreomsorg, sosial omsorg og barnevern. Det betyr kutt som avdelingene skal gjennomføre ved å redusere på tjenestetilbud og effektivisere.

Byrådet vil og ha flere barn på hver barnehageavdeling og på denne måten øke inntektene til kommunen.

OPTIMIST: Frps bystyregruppe med gruppeleder Liv Røssland (i midten) og nestleder Gunnar Bakke tror på enighet med byrådet om kuttpakke.
MMS-FOTO: GUNNAR WIEDERSTRØM