Etter at forrige forsøk på å stable sammen et budsjett i Askøy endte i brudd og harde beskyldninger, skal nå Høyre og Frp sette seg sammen igjen.

Varaordfører Siv Høgtun (H) beskyldte ordfører Knut Hanselmann (Frp) for løgn etter at de forrige forhandlingene brøt sammen 17. november. Hun var rykende uenig med Hanselmanns beskrivelse av hvem som brøt forhandlingene, og hvorfor.

**Les også:

Kaos i askøypolitikken**

Felles versjon

Nå melder Høgtun og Frps gruppeleder Roald Steinseide at de to partiene starter nye forhandlinger. «Begge partier mener nå at det kan være grunnlag for videre forhandlinger i den hensikt å få et budsjett som har flertall bak seg i kommunestyret» skriver de i en pressemelding.

Nå har også partiene blitt enige om en felles versjon om hvorfor forhandlingene brøt sammen sist:

«Bruddet i forhandlingene kom som følge av uenighet om hvor store kutt rådmannen skulle pålegges å gjennomføre. Frp ønsket ikke å bruke så mye av engangsmidlene. Høyre mente på sin side at dette ville kunne gå ut over tjenestetilbudet. Begge partier mente at en ikke ville gjennomføre avgiftsøkningen for byggesaker/teknisk. Derimot hadde partiene ulikt syn på hvorvidt man ville få økte avgiftsinntekter som følge av økning i antall byggesøknader»

Skværer opp De to gruppelederne medgir at samarbeidet er satt på prøve som følge av bruduljene i november.

«Med klargjøringene i denne felles uttalelsen anser partiene feilene for å ha blitt rettet opp i»

9. desember skal budsjettet vedtas. Dersom et flertall ikke er enige før den tid, blir de to forslagene med flest stemmer satt opp mot hverandre. Da ender det i så fall med at Frp og Ap sine forslag blir alternativene, og Høyre vil bli tvunget til å velge mellom dem.

Si din mening om striden her.