Nå er mannen dømt til fengsel i to år og seks måneder. Han må også betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen.

Overgrepet skjedde i Sogn i desember 2008.

Bursdagsfest

Det var 30-åringens bursdag og den fornærmede kvinnen var med på feiringen. Etter hvert dro selskapet til et utested i nærheten der de fortsatte festen, men kvinnen dro hjem til seg selv etter kort tid.

Den 23 år gamle kvinnen kjente seg dårlig og gikk og la seg med klærne på. Fordi hun hadde en venninne på besøk som skulle komme senere på natten, lot 23-åringen døren til leiligheten stå åpen.

Senere på natten våknet hun av at den tiltalte mannen hadde samleie med henne. Klærne på underkroppen var borte. Hun klarte å sparke seg løs et kort øyeblikk, men 30-åringen fortsatte overgrepet.

Kort tid senere forlot han leiligheten og sa «unnskyld».

Fant DNA

Mannen har hele tiden nektet for at han er skyldig etter tiltalen. 30-åringen forklarte at moren kom og hentet han på utestedet da festen var over og at han ikke hadde vært i kvinnens leilighet i det hele tatt.

Når det gjelder DNA fra kvinnen, som ble funnet på hans kjønnsorgan, mener mannen at dette kan stamme fra tidligere på kvelden da de to hadde litt fysisk kontakt. Retten har ikke trodd på forklaringen til 30-åringen, og pekt på en rekke bevis som peker mot ham.

Den fornærmede kvinnen har fått psykiske problemer etter det som skjedd, og vil trenge behandling i flere år framover.