Nordhordland tingrett satte straffen til ett år og ni måneder i fengsel, hvorav 15 måneder er ubetinget. 20-åringen har sitter i varetekt siden i fjor sommer.

Les også: Tiltalt for ni overgrep

20-åringen dømmes for å ha hatt seksuell omgang ti ganger med fem forskjellige jenter. Han har også foretatt en seksuell handling mot en jente under 16 år, og har videre utvist seksuelt krenkende atferd overfor ytterligere tre jenter under den seksuelle lavalder. Overgrepene skal ha skjedd fra rundt våren 2007 og frem til våren og sommeren 2008.

— Utnyttet og manipulerte

Mannen kom i kontakt med flere av jentene på internett. Det er bare en av jentene mannen har hatt et kjærlighetsforhold til.

«Hans opptreden oveerfor de øvrige jentene taler for at han ikke har hatt noen annen hensikt med sine tilnærmelser enn en kortvarige tilfredsstillelse av sine egne seksuelle behov», mener Nordhordland tingrett.

Retten mener at 20-åringen grovt har utnyttet flere av jentene, og at ett av overgrepene tenderer mot voldtekt. Mannen har utnyttet en av jentene sitt ønske om å bli likt, og har manipulert henne til å ha sex, heter det i dommen.

Les også: - Jeg var en drittsekk

125.000 kroner i erstatning

20-åringen har nektet for flere av forholdene, men ble ikke trodd av retten. «Tiltalte har en rekke ganger endret på sine forklaringer overfor politiet og synes å avgi forklaring ut fra hva han anser å være mest tjenlig for ham selv», skriver dommerne.

Les også: - Presset til å tilstå

20-åringen må også betale 125.000 kroner i erstatning til fem av jentene.