Da 22-åringen kom ut av fengsel etter å ha sonet ferdig blant annet for seksuell omgang med en mindreårig, brøt han besøksforbudet mot jenten og gjenopptok kontakten.

Det endte med at de hadde samleie på nytt og innledet et forhold i månedene før hun fylte 16 år.

Nå er mannen, som er straffedømt tre ganger tidligere, dømt til halvannet års fengsel i Nordhordland tingrett.

Tabbet seg ut

Dommen omfatter også et samleie med en annen jente som nettopp var fylt 14 år. Det forklarte tiltalte med at han «tabbet seg ut i fylla».

Fornærmede var på fest og hadde drukket. Tiltalte vedgikk at de to hadde samleie den aktuelle natten og at han visste hvor gammel hun var.

Han ble også dømt for å ha prøvd å presse 14-åringen til å lyve i dommeravhør. Via en venninne fortalte han kvelden før avhøret han ville ta livet sitt hvis han havnet i fengsel igjen.

Ble sammen

Når det gjaldt den andre jenten, hevdet tiltalte at han hadde følelser for henne. I dag er de to et par.

Kvelden de gjenopptok kontakten, var jenten beruset og var også i konflikt med foreldrene. Dommerne mener at det er skjerpende at tiltalte brøt besøksforholdet som han var ilagt «av gode grunner».

I januar 2009 ble han dømt til 1 år og 9 måneders fengsel. Et halvt år ble gjort betinget med prøvetid på to år. Retten konstaterer at de nye overtredelsene er begått i prøvetiden, og det derfor ikke er aktuelt med betinget dom denne gangen.

«Tiltalte fikk en slik sjanse ved forrige domfellelse», slår dommerne fast.