Mannen benyttet seg av datatjenesten MSN for å få kontakt med jenter i aldersgruppen 11-13 år. Han hevdet at han var tenåring og oppga navn som «Kenneth», «Kevin» eller «Tore».

Brukte webkamera

Nå er overgriperen dømt for å ha lokket tre jenter til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger foran webkamera. Tiltalte tok opp de grove bildene på video og videreformidlet dem til en mann i Oslo.

Politiet kom på sporet av overgriperen da Oslo-mannen ble anmeldt for voldtekt. På Oslo-mannens PC fant politiet bildene til bergenseren.

Filmet på badeland

Flere barn i Bergen kan uten å være klar over det ha blitt filmet av overgriperen. Hjemme hos ham fant politiet blant annet videoopptak som han har gjort i det skjulte fra garderoben i badelandet Vannkanten. Bildene viser avkledde, små jenter ned i 4-5-årsalderen, hvor det er fokusert på underlivet og kjønnsorganer.

Retten feller en knusende dom over overgriperen og hans omgang med småjenter:

«Tiltalte har på det groveste utnyttet deres lave alder, sårbarhet, uerfarenhet og manglende kunnskap og forståelse, i seksuell øyemed,» heter det i dommen.

To års fengsel Mannen er nå dømt av Nordhordland tingrett til to års fengsel for produksjon og besittelse av overgrepsbilder. Han dømmes også for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha forledet barn til seksuelt krenkende atferd.

Overgriperen må dessuten betale de tre jentene 30.000 kroner hver i oppreisning. Alle ofrene sliter med psykiske problemer etter det som har skjedd.

Arkiv