— Dette har sin naturlige forklaring, og dreier seg i følge mannen ikke om forfølgelse. Det er ingen dramatikk i dette. Dette har vi et veldig avslappet forhold til, sa lensmann Kjell Fonn i Førde på formiddagens pressekonferanse.

Mannen som har meldt seg har reist på fjellet, og politiet har ikke fått avhørt ham. Lensmannen gikk langt i å si at han var sjekket helt ut av saken.

— Ting som virker merkelig i utgangspunktet har sin naturlige forklaring. Det er sånn som vi opplever i all etterforskning, sa Fonn.

Politiet hadde ellers ikke noe nytt å fortelle. Teknikerne har vært på hybelen til avdøde i hele går, og skal i dag gjennomgå søppelet.

Politiet er fortsatt interessert i observasjoner langs ruten som de regner med avdøde har gått.

— Vi håper å sette opp en tidslinje med de ulike observasjonene til pressekonferansen 17.30, sa Fonn.

65 vitner er hittil avhørt, og 175 tips har kommet inn. To analytikere jobber med å systematisere tipsene, og politiet er fortsatt interessert i tips.

Lensmannen vil fortsatt ikke si noe om hvordan drapet er begått, eller om det har et seksuelt tilsnitt, slik flere aviser spekulerer i.

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (22) ble funnet drept i Førde sentrum mandag ettermiddag etter å ha vært savnet siden hun ikke dukket opp på jobb søndag morgen.

PRESSEKONFERANSE: Lensmann Kjell Fonn i Førde og politiadvokat Sissel Kleiven holdt pressekonferanse om drapet på Anne Slåtten.
SCANPIX
DREPT: Anne Slåtten (22).
POLITIET