Det betyr i så fall at området på Marineholmen ikke vil bli brukt til en ny skole, slik flertallet i bystyret (Frp + byrådspartiene H, KrF og Venstre) ble enige om i november.

— Planen er at den gamle skolen selges, rehabiliteres av kjøper og leies tilbake til kommunen gjennom en langsiktig leiekontrakt. Dette skjer på bakgrunn av samtaler som tilsier at dette er noe Høyteknologisenteret AS er interessert i å legge inn bud på, sier Harald Victor Hove (H), Høyres fraksjonsleder i komite for oppvekst.

Han har tidligere truet med å ekspropriere tomten på Marineholmen til ny skole. Høyteknologisenteret, som eier tomten, vil utvikle den til et næringssenter. Direktør Bjart Nygaard i Høyteknologisenteret har sagt at en ny skole på området vil ødelegge for deres planer.

For knappe tre uker siden gikk elever og lærere i fakkeltog på Møhlenpris i protest mot at den gamle sentrumsskolen ikke var tilgodesett med penger til oppussing. Leder i foreldreutvalget ved skolen Hilde Hushagen viste til løs murpuss, råtne trevinduer som truer med å falle ut og illeluktende toaletter. Og like ved skolekjøkkenet er det funnet store fukt- og soppskader.

PÅL ANDREAS MÆLAND (MMS)