— Vi var ikke hjemme da det skjedde, men er her og ser det nå. Det er helt utrolig, sier Nina Hornæs Hansen.

Midt i inngangspartiet til huset familien Hansen står det en bil. Familien, som hadde vært en tur på Lagunen, kommer seg naturlig nok ikke inn i huset.

Bilen har først sneiet de to naborekkehusene, dundret gjennom tre hager og to rekkverk, før den stanset godt inne på dørstokken til familien Hansen.

Sneiet to nabohus

— Den er nede i en god dump, og de sliter med å få den opp igjen. Jeg har ikke sett hvor store skader det har vært, men rekkverkene er smadret og takstein ligger strødd, sier hun.

Dag Hansen forteller at sønnen på ni år spilte fotball utenfor huset en halvtime før bilen knuste inngangspartiet. De har også en datter på fire år.

— Hadde de stått her da bilen kom, hadde de blitt most, sier Hansen, som forteller at det går folk inn og ut av dørene i rekken hele dagen.

Da han ble oppringt av en nabo, trodde han først at noen hadde krasjet i bilen hans. Det kunne jo ikke stemme, ettersom de hadde kjørt til Lagunen.

— Da gikk det opp for meg at det faktisk var huset som var truffet av en bil, sier Hansen.

Ifølge politiet, skal bilen ha trillet av gårde på egen hånd. Rekkehusene ligger i enden av en bakke.

— Det er en 45 år gammel kvinne som eier bilen. Hun har parkert i en bakke. Etter at hun har gått ut av bilen, ser hun at den begynner å trille, men har ikke sjanse til å stoppe den, sier politibetjent ved Bergen Vest politistasjon, Runar Saue.

Fortvilet sjåfør

Saue forteller at tre hus er skadet. I de to første var det folk da uhellet skjedde, men ingen personer er blitt skadet.

Det er huset til familien Hansen som har fått størst skader.

Den kvinnelige sjåføren skal være lettere sjokkert, men det går etter forholdene bra med henne. Hun ble tatt hånd om av naboer.

Tung bil

— Det er usikkert om bilen har stått i gir og om håndbrekket har vært på. Det får etterforskningen vise, sier Saue.

To bergingsbiler fra Falck måtte til for å få løs bilen som sto med snuten ned i Hansens inngangsparti. Etter mye strev klarte bergingsmannskapene å trekke opp den tunge Volvoen.

Politiet fikk meldingen den spesielle hendelsen klokken 18.14 tordag.

Dag Hansen forteller at sønnen på ni år spilte fotball utenfor huset en halvtime før bilen knuste inngangspartiet.
Slik ser bilen ut fra innsiden av huset.