• Den seilte 100 meter av gårde, sier politiet.

En personbil ligger torsdag kveld i en elv i Skredderdalen i bydelen Bergenhus i Bergen. Uhellet skjedde i et bratt område i fjellsiden i byen.

Politiet sier at kjøretøyet tok en tur på cirka 100 meter alene. Den har trolig kommet gjennom skogen nedenfor Breistølen.

Bilen ligger knust, cirka 30 meter ovenfor Fjellveien, bak gamle Bergen vandverk. Det er ikke mulig å kjøre fra Fjellveien opp til stedet der bilen ligger.

Ingen i bilen

Ifølge politiet er foreløpig uklart hvordan bilen begynte å rulle.

— Det var ingen i bilen. Den har kjørt på egen hånd, og havnet til slutt utfor veien, sier operasjonsleder Inger Myrvedt i Hordaland politidistrikt til BT.

Hun fikk melding klokken 21.27.

Ikke drikkevann

Myrtvedt har varslet Vannverket på grunn av fare for forurensning, men det viser seg at elven ikke er en drikkevannskilde. Vannet går rett i sjøen, og det renner heller ikke vann i elven nå.

— Det er vanskelig å komme til. Det kan bli vrient å få bilen opp i kveld, sier Myrtvedt.

To kolleger av henne var på stedet. De trengte lommelykter for å lokalisere bilen. De konstaterte at det var lite de kunne gjøre, og returnerte.

Brannvesenet la turen til stedet med en enhet.

— Vi har tatt en tur for å rekognosere. Vi får vurdere om vi skal treffe tiltak. Det kommer uansett ikke bergingsbil før fredag, sier vaktkommandør Ronny Karlsen.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post