Førerhunden «Valdermar» stakk av fra eieren i «et ubevoktet øyeblikk» tidligere fredag kveld, opplyser operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

— Eieren var på besøk hos noen da hunden plutselig løp ut av huset og forsvant. Eieren er blant folk nå, så det går greit med vedkommende, sa operasjonsleder til bt.no fredag kveld.

Hunden, en hvit golden retriever-hann, var savnet i over fire timer.

— Hunden kan være hvor som helst, men mest sannsynlig i området rundt Kjøkkelvik, Olsvik, Loddefjord og mot Fyllingsdalen, sa Hilland.

Mange engasjerte seg

Politiet ba publikum og hjelp, og det var mange som engasjerte seg i saken.

— Eieren er helt hjelpeløs uten førerhunden sin. Folk må hjelpe oss å se etter den, sa Hilland.

Politiet opplyste til bt.no at de setter pris på at folk var ute i gatene for å lete etter Valdemar. Politiet var også ute med to patruljebiler.

Bt.no fikk flere henvendelser fra folk som gikk ut gatene for å finne førerhunden.

— Det er veldig fint at folk er ute og leter. Det er en kostbar hund dette her, som krever mye tid og trening. Det er en vanskelig hund å erstatte, sa operasjonsleder Morten Krohnen til bt.no fredag.

Funnet etter fire timer

I 00.30-tiden natt til lørdag ble førerhunden funnet i Kjøkkelvikbrekkene av en gruppe privatpersoner.

— Den så ut til å være sliten av å gå rundt, men er ellers i fin form. Vi holder på å kjøre den hjem til eieren nå, fortalte Jan Olsen til bt.no litt før klokken ett.

Han forteller at de var en gjeng på 20 personer som søkte i området rundt Kjøkkelvik fredag kveld. De brukte egne hunder i søket.

— Førerhunden Valdemar ble funnet av privatpersoner. Dette var et resultat av at mange engasjerte seg, blant annet på Facebook. Kjempegodt utført arbeid, sier operasjonsleder Terje Hilland.

Hunden er nå gjenforent med sin eier og lørdag fikk den dra på spa, får bt.no opplyst.