Tidligere er en døpt Herman Piele, og de to andre får sikkert snart navn de også. Ungene er nå nesten like store som foreldrene, opp mot syv kilo, og ble plassert i en egen dam i forrige uke.

— Ungene blir veldig intense og plager foreldrene hele tiden for å få mat. Det kan bli for mye av det gode, så inntil videre har de fått en liten dam for seg selv, sier direktør Kees Ekeli ved Akvariet.

Barnevakter

— Vi kommer til å åpne dammen til foreldrene igjen om en ukes tid. Men inntil da har vi nærmest fungert som faste barnevakter, sier Ekeli.

Da ungene var sammen med foreldrene holdt de seg mest på land, fordi de ikke hadde fått full fjærdrakt. Men nå koser de seg i dammen sin og ser voksne ut for uinnvidde. I dammen blir de fôret med favorittføden: fersk sild eller makrell.

Akvariet har nå en ungdomspingvin, to toåringer, fire unger og seks voksne. Toåringene heter Pondus og Pingrid Alexandra.

Navn fra ildsjel

I begynnelsen av neste måned får Akvariet ferdig et helt nytt anlegg med plass til 30 krokodiller, fordelt på 14 arter. Den største er en saltvannskrokodille som er knappe tre meter lang.

Navnet til PingRingen kommer fra en ildsjelpris direktør Kees Ekeli har fått. Han er en av dem som er tildelt den såkalte BegeistRingen.

Til neste år skal det holdes en begeistringskonferanse i Bergen, hvor blant annet Akvariet deltar.

PINGRINGEN er blitt stor, nydøpt og klar for det våte element.
DÅP: Driftsleder og pingvinekspert Espen Hansen holdt PingRingen da den ble døpt i rent flaskevann. Selve dåpshandlingen sto Berith Silden (til h.) for, bakerst Janecke Reed-Larsen.