Natt til søndag ble et foreldrepar pågrepet i en Hardanger-kommune, mistenkt for å ha utøvd vold mot den seks uker gamle babyen sin.

— Beggeforeldrene er siktet for legemsbeskadigelse, skriver politiet i en pressemelding.

Vil fengsle begge

Barnets farfremstilles for fengsling i Nordhordland tingrett tirsdag. Politiadvokat Inger-Lise Høyland og forsvarer Mads Falck Berven ankom retten like før klokken 13.

Representanter fra flere medier er også til stede i rettsmøtet. Politiet vil be om fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud for barnefaren.

— Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse, men jeg vil ikke si noe mer før fengslingsmøtet, sier Høyland.

Mannens forsvarer har bedt om at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører. Dersom dommeren godtar begjæringen, vil pressen bli bedt om å gå.

Kvinnens mor vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, onsdag.

Ser alvorlig på saken

Politiet har bedt om at mannen de neste fire ukene skal holdes delvis isolert fra andre innsatte.

Politiadvokat Høyland bekrefter at politiet ser alvorlig på saken, men foreløpig vil hun ikke gi flere detaljer om omfang av eventuelle skader.

FORSVARER: Advokatfullmektig Mads Falck Berven representerer den voldssiktede barnefaren i tirsdagens fengslingsmøte.
Odd E. Nerbø

Forsvarer Mads Falck Berven ønsket i forkant av rettsmøtet ikke å kommentere siktelsen eller hvordan hans klient stiller seg til anklagene. Tirsdagens rettsmøte skulle opprinnelig ha startet klokken 13. Forsvareren fikk medhold i noen minutters utsettelse, slik at han fikk konferere med den voldssiktede barnefaren.