— Jeg kan bekrefte at mannen er bøtelagt, men kan ikke gå inn på hva det dreier seg om, sier politioverbetjent Roald Raunholm ved Stord lensmannskontor til bt.no.

Ifølge avisen Sunnhordland ble det mandag avholdt et foreldremøte på Tjødnalio skule. Her fikk bekymrede foreldre informasjon om hva politiet gjør med saken.

Ifølge lokalavisen skal flere foreldre ha forlangt at deres barn blir kjørt til og fra skolene.

Raunholm sier at politiet kjenner til tre konkrete tilfeller hvor mannen, som er i slutten av 30-årene, skal ha kontaktet eller fulgt etter småjenter. Han skal ha sagt til dem at de var «søte» og «fine». Det dreier seg derimot ikke om noen fysiske overgrep.

— Vi tar saken svært alvorlig, og har satt i verk tiltak overfor mannen det gjelder. Hva dette dreier seg om ønsker politiet ikke å kommentere, sier Raunholm.

For politiet er det nå viktig å få kartlagt omfanget av saken, og hva som faktisk har skjedd, eller blitt sagt. Ikke minst for å demme opp for de mange ryktene som nå verserer i lokalmiljøet.

Politiet skal også i fjor sommer ha fått melding om den voksne mannen skal ha oppført seg skremmende overfor små barn. Det er uklart om det er dette tilfellet han er bøtelagt for.

Forholdene som nå er under etterforskning skal ha skjedd i løpet av de siste tre uker.