Søket vil trolig starte i neste uke.

— Ut fra de opplysningene vi har nå, kan vi ikke la være å søke i det området han sist ble sett, sier Fana-lensmann Norvald Visnes.

Politiet så den savnede på Vallahøgda i Fana 31. august. Han var da sammen med en ukjent mann.

— Der løp han til skogs, eller i hvert fall vekk fra veien. Dermed er et grundig søk et naturlig tiltak, både med tanke på pårørende og vår egen etterforsking, sier Visnes.

Grunnen til at Neteland stakk av, kan ha vært at han er på rømmen fra fengsel. Han flyktet fra vokterne sine under en utflukt til Eikås Motorsenter i Åsane 29. august.

Har sett på området

Området som Neteland sist ble sett i, Vallahøgda, ligger mellom Nesttun og Kalandseid. Letemannskaper fra politiet har allerede vært i området, men ikke gjort noe systematisk søk.

Før et slikt søk kan starte, vil Fana-politiet bruke helgen til å samle inn flere opplysninger. De vil også gjøre flere avhør med familie, venner og bekjente.

— Mandag tar vi stilling til et søk på bakgrunn av hvordan etterforskningssituasjonen da fremstår. Søket vil i så fall bli gjennomført en gang i løpet av neste uke, sier Visnes.

Politiet har jaktet på elektroniske spor etter Neteland, både fra bank og teleselskaper, men har ikke funnet livstegn etter 31. august.

Politiet vet fortsatt ikke hvem Neteland var sammen med da han forsvant. Onsdag gikk de ut med en etterlysning av den ukjente mannen.

Signalement

Politiet har sendt ut følgende signalement av den savnede:

  • Alexander Neteland, 22 år
  • Mann, 185 cm høy
  • Slank
  • Kort hår
  • Iført svart jakke, muligens med hette, svart bukse og svarte boots
  • Bar muligens på en svart sekkOpplysninger om den savnede kan gis til Hordaland politidistrikt på telefon 55 91 91 00, 55 55 63 00 eller mobil 907 67 771.

Politiet er særlig interessert i om noen har sett eller snakket med den savnede etter 31. august.