Det siste innbruddet skjedde natt til lørdag på Almerket i Odda sentrum.

— Sidedøren i hengeren var brutt opp og en del varer var stjålet, sier politibetjent Bodil Nakkerud ved Odda politistasjon til bt. no.

Komleknoker og yoghurt

— Denne gangen hadde de stjålet tre kasser med varer fra Gilde, en del små juss og yoghurt, forteller eier Harald Skare i Harald Skare Transport til bt.no.

Han har ikke helt oversikten av hva som var i kassene fra Gilde, men regner med at det var komleknoker og godt kjøttpålegg.

Sent fredag kveld kommer vogntoget til Odda, der det parkeres for natten. Det er lastet med varer fra Tine og Gilde, som skal kjøres rundt til lokale butikker. Dette må lokale tyver ha merket seg.

- Fastboende kjeltringer

— Vi har hatt mellom 11 og 13 innbrudd i bil eller henger de siste årene. Det er fortvilende. Det må være fastboende kjeltringer som står bak. Vi rygger traileren inn, slik at de ikke kan bryte opp bakdøren. Sidedøren er boltet, så de må ha brukt en del redskap og makt for å få den opp. Heldigvis hadde de nå lukket igjen døren til kjølevognen etter seg, sier Skare.

Som en typisk harding klarer han å se det positive i en sak.

- Gasser seg i kjøttvarer

Han forteller at politiet tror de vet hvem som står bak innbruddene, men ingen er pågrepet.

— Det er rett at det har vært en del innbrudd i hengeren hans, men vi har ingen konkrete mistenkte, sier politioverbetjent Ragnar Kaldheim ved Odda politistasjon.

Skare har ingenting han vil si direkte til kjeltringene.

— Det hadde nok ikke blitt mye snakk, men mest handling om jeg fant dem. Men dersom noen har sett folk som gasser seg i gode kjøttvarer i helgen, så gi meg en melding, oppfordrer Skare.