Det forteller lensmann Sveinung Kråkås i Solund til Firda, etter at det lokale politiet nå er ferdig med etterforskningen.

Dramaet utspant seg på kveldingen 16. juni. Brått kjørte 64-åringen på land i Straumen i Kolgrov. Broren hans på 73 år falt i sjøen, og ble senere reddet — nedkjølt og forkommen.

Selv førte 64-åringen båten til en Holme, et par nautiske mil unna. Redningsmannskapene som kom til ulykkesstedet, trodde båten hadde gått ned. To helikoptre, dykkere, en ambulansebåt, politi og kystvaktskipet «Titran» lette etter båten, før det gikk opp for letemannskapene hva som var skjedd.

Hva som vil skje med 64-åringen, er ikke kjent. Saken ligger nå hos påtalemyndigheten i Hordaland.

Nå truer politiet båtfolket med flere kontroller på sjøen. Bakgrunnen er flere småbåtulykker i Solund og Gulen den siste tiden.

— Vi må regne med at dødsulykkene vil komme. Det var en periode på 90-tallet at vi også så en klar øke i tallet på ulykker til sjøs. Da trappet vi opp kontrollaktiviteten og var synlige med uniformerte båter. Jeg tror det er behov for å gjøre det samme igjen. Det er beklagelig at småbåtkontrollene er trappet ned de siste årene, sier lensmann Kråkås til Firda.