Hvor vokste du opp? — På Søreide/Steinsvik med Nordåsvannet nesten i hagen. Jeg kunne ikke hatt det bedre! Jeg har hatt båt siden jeg var ni år, og med full oversikt til festene på Kyrkjetangen gjorde jeg big business på flaskeinnsamling.

**Hvor ville du helst bodd?

-** Målet er å havne der jeg vokste opp igjen. Jeg har alltid sagt at skal jeg sette passerspissen i barndomshjemmet mitt og tegne inn en sirkel jeg vil bosette meg innenfor når jeg blir eldre. Og den sirkelen blir ikke stor!

**Hvor går søndagsturen?

-** Jeg rusler litt rundt i by'n, kanskje til en kafé eller opp i Fjellveien. Når du jobber halvparten av alle søndager, er det ikke så mange igjen å gå tur på.

**Favoritt utested?

-** Jeg kan nok hele menyen på TGI Friday's minst like godt som dem som jobber der. Ellers ender jeg gjerne opp på Metro eller Rick's.

**Hvor handler du klær?

-** Alt jeg har på meg på skjermen er det TV 2 som plukker ut, og jeg får veldig masse klær derfra. Før jeg ble anker, gikk jeg finere kledd privat. Nå liker jeg å ha på meg litt mer slafsete fritidsklær når jeg har fri, gjerne fra Carlings eller Instinct, aldri dress.

**De beste skillingsbollene?

-** De må ikke være for mye stekt. Jeg synes de er best helt hvite, bleike og feite. Og ikke vakuumpakkede! Jeg stopper alltid på alltid på Hjelles bakeri på Espeland hvis jeg skal den veien.

**Ditt beste skoleminne?

-** På biblioteket på Søreide skole en gang i fjerde eller femte, kremtet Tor Arne i klassen. Alle vi guttene hermet og kremtet høyere og høyere, helt til frøken sendte uskyldige Tor Arne på gangen. Klassen ble helt stille, mens vi holdt på å le oss i hjel innvendig. Ingenting er så gøy som når man tvinges til å være alvorlig i morsomme situasjoner.

**Din bergenske favorittrett?

-** Alt som har med sjøen å gjøre. Jeg dykker og tar opp blant annet kamskjell selv. Fantastisk godt!

**Hvor er du medlem?

-** Norsk Journalistlag, Nautilus og en privat pokerklubb.

**Hva samler du på?

-** Som liten hadde jeg en frimerkesamling med en del arveting fra far og farfar. De ligger ennå i en skuff, og går vel videre til neste generasjon. Og så har jeg ubevisst samlet på stygge lamper, for kjæresten synes alle lampene mine er helt forferdelige. Nå ryker de på loppemarked, og jeg trenger hele 12 nye.

**Ditt bergenske favorittuttrykk?

— «** Helsiken» er et fint banneord, kjekt å bruke i stedet for hardere uttrykk. Hvis det skjer noe stort i verden, sender kollegaene mine og jeg helsikenvarsel på SMS. «Tabbegubbe» liker jeg også. Det er fint å briljere litt med slang på fritiden, siden jeg må snakke så normert på jobb.

**Hva er du mest stolt over?

-** Hvordan byen har tilpasset seg omgivelsene og naturen. Jeg er veldig glad og stolt over den helheten som er Bergen.

**Hva ville du vist en turist?

-** Nordåsvannet, Vatlestraumen, Korsfjorden og Bakkasund, fra båt selvfølgelig.

**Hva er du minst stolt over?

-** Det bygges så veldig her! Håkonsgaten og Vaskerelven ser ut som en byggeplass. Det må sikkert til for at byen skal bli finere, men det er trasig å måtte kjøre et kvarter for å flytte seg 150 meter.

**Hva mangler i Bergen?

-** Et kasino? Og parkeringsplasser for dem som ikke liker å kjøre inn i parkeringshus. Selv om du bare skal et ærend på fire minutter, må du likevel kjøre ned under jorden.

**Hva savner du når du er på reise?

-** Livet mitt her, byen, vennene mine, jobben. Etter at jeg flyttet hit som toåring, har jeg har aldri vært mer enn tre uker borte fra Bergen og tror aldri jeg kommer til å være det heller. Jeg vet jo ikke hvordan det hadde vært om jeg var blitt født et annet sted, men jeg har litt vanskelig for å tro at jeg ville hatt et like fint liv som i Bergen. Å flytte herfra har aldri vært noe tema, selv om det gjaldt spennende jobb eller studier.

**Det mest romantiske stedet?

-** Helt nede ved sjøen eller på toppen av Stoltzekleiven. Man må komme seg litt vekk men samtidig høre suset fra byen.

**Ditt første kyss?

-** Det var litt sånn tidlig krøkes-syndrom, for første kysset som ikke kom fra mamma hendte i Søreide barnehage. Jeg tror hun het Othilia, men jeg har ikke sett henne siden.

**Favorittbergenser?

-** Trond Mohn, han gjør mye for mange uten å fremheve seg selv. Og Friele, han er den mest bergenske jeg vet om.

**Har du gått i buekorps?

-** Nei. Sikkert fordi jeg ikke vokste opp i sentrum og fordi familien min ikke har noen tradisjon for det.

**Når var du på Stadion sist?

-** På en kjip kamp på 90-tallet en gang, der Brann tapte 1-0. Eller vent! Siste gang var på Bryan Adams-konsert, selvfølgelig.

**Det flotteste byfjellet?

-** Sandviksfjellet er det har nærmest forhold til, for jeg er så glad i å gå opp Stoltzen. Ingen treningsstudio kan matche en kjapp tur opp dit.

**En god dag i Bergen?

-** En lørdag det ikke regner og jeg og alle andre har fri.

**Ordfører for en dag?

-** Bare én dag? Det hadde blitt travelt. Jeg ville utvilsomt gjort det lettere for forretningsdrivende i sentrum ved å bedre tilkomsten. Hele byen må ikke bare bli parkeringshus og kjøpesentre. Med bare en dag ville jeg funnet på noe morsomt i tillegg, kanskje en fest på Rådhuset om kvelden?

**Bergen om 50 år?

-** Jeg tror ikke byen kommer det å forandre seg så mye. De syv fjell setter jo visse begrensninger. Og med all den utbyggingen og rehabiliteringen som skjer med heller, steiner og så videre i byrommene, tror jeg at det kommer til å bli ganske fint. Bergenserne er glade i og flinke til å ta vare på byen sin.

HER VIL JEG BO: Sturla Dyregrov har erfaring som flaskesamler ved Nordåsvatnet, og her vil han sette bo.