Hunden Tanja lurte på hvorfor den ombygde bussen hun kjørte i hadde stoppet. Hun visste ikke det var en 60-sone de kjørte i og at matfar hadde kjørt 11 kilometer for fort. Det visste ikke matfar heller, men ble likevel vinket inn da UP hadde kontroll ved Vaksdal i går kveld.

— Jeg holdt jo fartsgrensen. Jeg kjørte jo i enogsytti, sa matfar.

— Det er 60-sone her, sa politiet.

— Nei, for f..., sa nordlendingen, og ble med det 2200 kroner fattigere og fikk en prikk på førerkortet.

Pen kjøring

Det ble skrevet ut åtte forenklete forelegg på Vaksdal og ett på Stanghelle, som UP-patruljen forflyttet seg til senere på kvelden.

— Det har vært tett trafikk, men det har vært fin flyt og pen kjøring. Vi har ikke observert noen stygge forbikjøringer, sier Arne Berge i UP.

I tillegg til å sjekke farten var patruljen opptatt av at bobiler og biler med campingvogn skulle slippe forbi biler for å unngå farlige situasjoner.

— Vi stoppet en fire-fem bobiler og campingvogner, men det ble bare høflig tilsnakk, sier Berge.

Stille ferieavslutning

Selv om det var mye trafikk på innfartsårene til Bergen var det forholdsvis rolig i resten av landet, med tanke på at det var siste dag av fellesferien.

— Det er uvanlig stille og rolig. Vi hadde ikke ventet at det skulle bli så lite trafikk, sa vaktoperatør Lars Fuglesang ved Vegmeldingssentralen til NTB i går kveld.

Han mener det kan være flere årsaker til det manglende ferierushet.

— Det har vært en dårlig sommer, så mange kan ha valgt ikke å dra på ferie, eller de har dratt hjem tidligere, sa han.

LITT FOR RASK: Hunden Tanja og matfar kjørte for fort på E 16 ved Vaksdal i går. <p/>RUNE SÆVIG (foto)