• Ta pengene med og få dem telt i en bank mandag, var beskjeden Tom Dahl fikk da han troppet opp på postkontoret for å sette sparepengene sine inn på konto.

Postkontoret på Nesttun var nesten tomt for kunder da Tom Dahl trakk kølapp lørdag formiddag. Med seg hadde Dahl en plastpose full av vekslepenger.

I nesten ett år har han lagt til side tiere og tyvekroner. Sammen med en gjeng kolleger i Trafikkavdelingen til Braathens på Flesland har Dahl spart til den store Thailand-turen. I plastposen bar Dahl fruktene av årets innsats, om lag 17-18.000 kroner.

Avvist i skranken

I skranken ble han avvist. Ifølge Dahl nektet betjeningen å ta imot så mye vekslepenger fordi de ikke hadde tid til å skifte papir i telleapparatet. Det hjalp ikke at pengene skulle inn på Dahls egen konto i Postbanken.

— De ba meg ta pengene med til en bank mandag og komme tilbake med sedler. Da ble jeg skikkelig paff, forteller Tom Dahl til BT.

Å komme tilbake mandag blir ikke aktuelt. Pengene Tom Dahl måtte bære med seg hjem igjen, skal ikke settes i Postbanken. Mandag akter Dahl å sende en e-post til postens sentralledelse og forklare hvilken service Posten yter. Samtidig vil han si opp kundeforholdet og flytte sparepengene til en annen bank.

Postens versjon

Informasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen gir en annen versjon av opptrinnet på Nesttun enn Dahl gjør. Ifølge Slettemoen fikk Dahl beskjed om at han kunne levere inn pengene og ha dem tilgjengelig på konto fra mandag. Å telle på stedet var umulig, siden telleapparatet er delvis manuelt.

Tom Dahl oppfattet ikke situasjonen slik. - Hadde det vært forklaringen jeg fikk, ville jeg heller ikke reagert slik jeg gjorde, sier Dahl til BT.

SKIKKELIG SMÅSPARER: Det er veldig lett å spare mye på denne måten. Spretter jeg en 200-seddel og får tilbake mynter, legger jeg dem til side, sier Dahl.
Foto: Rune Sævig