I september i år møtte den promilledømte kvinnen en venninne i sentrum. De skulle egentlig gå på kino, men startet kvelden med å drikke drinker på en bar i byen. Da klokken var blitt ti følte 30-åringen seg så full at hun syntes det ville være pinlig å gå på kino. Derfor satte hun seg i bilen for å kjøre hjem.

Det gikk heller dårlig.

På Puddefjordsbroen kom hun borti en fortauskant slik at hun punkterte. Kvinnen fortsatte likevel inn i tunnelen, men måtte til slutt stoppe på grunn av det ødelagte dekket.

Da promillen hennes ble målt like før klokken halv tolv var den på 2,18. Ifølge Helsedirektoratet gir en promille på over 2 forgiftningssymptomer, dobbeltsyn og problemer med å gå oppreist.

Kvinnen tok sterk avstand fra promillekjøringen da hun møtte i Nordhordland tingrett. Saken ble avgjort med tilståelsesdom.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at promillekjøringen skjedde på en sterkt trafikkert veistrekning, og at kjøringen endte med et uhell.

30-åringen må betale 40.000 kroner i bot og dømmes til 21 dagers ubetinget fengsel. Dessuten mister hun retten til å kjøre bil i to år.