Det var natt til 1. april i fjor at den nå 22 år gamle mannen ble kjørt av en drosjesjåfør fra Bergen sentrum mot Flesland. Under turen kom det frem at han ikke ville betale og sa til sjåføren at han skulle drepe ham. Sjåføren stanset bilen og gikk ut av den, mens passasjeren satt igjen.

Må skape alvorlig frykt

Han tok med seg nøklene, men da ble passasjeren sint. Han truet også sjåføren med juling om han ikke fikk nøklene.

Av en fersk dom i Bergen tingrett fremgår det at sjåføren syntes mannens oppførsel var ubehagelig, men han følte seg ikke truet, ettersom passasjeren var svært full.

Passasjeren forsøkte å løpe etter drosjesjåføren, men falt i veien. Sjåføren gikk tilbake til ham slik at han ikke skulle bli påkjørt av andre biler. I retten fortalte sjåføren at hendelsen var ubehagelig, men at han ikke var veldig redd.

Av dommen fremgår det at skal man bli dømt for ran, må truslene skape alvorlig frykt for vold. Retten slår fast at det ikke var tilfelle her, og frifant mannen for ran ettersom han var så beruset. Han ble imidlertid dømt for å ha forstyrret fred og orden.

Flyktet til låst dør

Noen måneder senere var imidlertid mannen svært truende og farlig, også da beruset i Bergen sentrum. Natt til torsdag 22. juni 2012 traff han en fremmed mann og rettet kniv mot ham. Den andre løp mot Radisson blu Hotel Norge på Nedre Ole Bulls plass. Hotelldøren var imidlertid låst.

22-åringen nådde ham igjen og slo og sparket offeret. Han stakk ham med også med kniv i ankelen.

— Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier mannen som ble angrepet.

Fengsel i ett år

Hotellets nattevakt kom til, det samme gjorde politiet, og 22-åringen ble pågrepet.

I retten forklarte han at han endrer personlighet når han drikker alkohol og har nå sluttet med det.

Mannen er også flyttet fra Bergen for å få skikk på livet sitt.

Han er også dømt for flere tilfeller av vold, blant annet slo han en mann i hodet med en vinflaske i januar i år, også det i Bergen sentrum om natten. Mannen er dømt til fengsel i ett år.