Mannen hadde minst 2,3 i promille, da han gikk i fullstendig i vranglås på et utested i Stryn en sen romjulsnatt i fjor. En politimann hadde et svare strev med å overmanne 26-åringen, som hadde gått til angrep på eieren av utestedet, men fikk til slutt satt han i glattcelle. Politibetjenten bekymret seg imidlertid for om mannen var syk, og oppsøkte ham på cellen. Da klikket det på nytt, og 26-åringen skal ifølge Firda ha tatt kvelertak på ordensmaktens representant.

Skjønner ingenting

Tiltalte har flere ganger hevdet at han ikke skjønner hva som har skjedd. 26-åringen har lurt på om han kan ha fått GHB eller ecstasy i seg uten å vite om det, men verken urin— eller blodprøver tyder på det.

Likevel har tiltalte og flere vitne overbevist Nordfjord tingrett og påtalemakten om at han ikke kan huske noe som helst av nattens viderverdigheter.

Det er ikke ofte rus virker formildende i norsk strafferett, tvert imot.

Men her legger retten vekt på at vitner sier de aldri tidligere har sett ham i en slik tilstand som denne natten, og frikjenner mannen. Dette til tross for at 26-åringen har vedgått å ha helt i seg store alkoholmengder. Retten legger vekt på at mannen ikke kunne vite at han kom til å gå amok, ifølge Firda.