Siden mai i år har hjerte— og nyresjuke Olaf Bjelland fra Kaldestad vært kasteball i systemet. På fire måneder har 93-åringen vært innom fem institusjoner før han havnet på sykehus.

Frem til mai tok familien til Olaf ansvar for omsorgen hjemme på Kaldestad. Av ulike årsaker ble det avgjort at 93-åringen i sommermånedene skulle bo hos sin sønn på Randøy. Dessverre ble Bjelland så syk at han etter bare en uke hos sønnen, måtte flyttes til Hjelmeland sjukeheim, skriver Kvinnheringen.

Dermed begynte runddansen i omsorgssektoren. Fra Hjelmeland sjukeheim gikk turen til Varaldsøy aldersheim. Der ble oppholdet meget kortvarig. Etter bare én dag ble Olaf Bjelland sendt videre til Ølve alderspensjonat. Fra Ølve fortsatte ferden til Sunde aldersbustad, før 93-åringen endte opp med en avlastningsplass på Husnes sjukeheim.

1. september var det slutt på avlastningen. 93-åringen fikk beskjed om at han var for frisk til å få bli værende på sykehjemmet, skriver Kvinnheringen. Han ble utskrevet og sendt hjem til familien. Bare få dager senere måtte Olaf Bjelland legges inn på sykehuset på Stord med vann i lungene og nyresvikt.

Den omskiftelige og usikre tilværelsen har tært på 93 år gamle Bjelland. I løpet av institusjonsturneen har han gått ned elleve kilo. Nå veier han fattige 55 kilo.