Rune Christoffersen i Bergen er oppgitt over synet som møter ham på Våganeset friluftsområde på Åstveit.

— Det er ok at man koser seg, men er de gamle nok til å få kjøpt alkohol, burde de være voksne nok til å rydde etter seg, sier han.

Boss og knust glass ligger strødd. Bordplaten har fått et stort brennemerke etter helgens grillfest.

— Huff, jeg har ikke sett det så gale noengang. Bordet er brukt til engansgsgrill så mange ganger at nå er det hull tvers gjennom bordplaten. Det er veldig uforstandig av dem som har vært der, og de kan overhode ikke regne med å bli sett på med blide øyne, sier Christoffersen.

Knust glass verst

Nå håper han at det blir ryddet opp. Han går tur med labradoren sin hver dag i området, men er redd hun skal få glass i potene.

— Hun ville bare rett ned til sjøen, men det lå så mye glasskår, bokser og tomflasker at jeg kunne ikke ta sjansen. Dette er et yndet sted for hundeeiere med hunder som kan være fri en liten stund, sier han.

Han er også bekymret for de mange små barna som kan skade seg på knust glass.

— Glasset er definitivt det verste. Det er helt umulig å få alt opp igjen når det har gått ned i gresset, sier Oddmund Dingen, driftsleder i Bergen og Omland Friluftsråd (BOF).

De har ansvar for 196 badeplasser og friluftsområder i 15 kommuner. De holder rent over 80 toaletter og henter flere tonn boss hver sommer.

— Det skaper problemer for oss at vi må ta ekstraoppopprydninger etter fester og må bruke så mye tid på det at vi ikke rekker runden som vi skulle, sier han.

Folk flest flinkere

BOF henter tonnevis med boss hvert år, men det dårlige sommerværet gjør at mengden er halvert. De finner likevel daglig spor etter folk som har koset seg litt ekstra, som på Våganeset i helgen.

— Det er klart at vi gjerne skulle vært disse opprydningene foruten, og spesielt ille er flaskeknusingen. Men i forhold til tidligere år, så er det en markert forbedring. Vanlige badegjester er blitt veldig flinke å ta med seg bosset sitt, sier Dingen.

DAGEN DERPÅ: Festen er over og bosset ligger strødd.
PRIVAT