Paret er ikke alene om å ønske gifte seg på den spesielle datoen. For Elisabeth Lande Andersen og Matthias Faller, som traff hverandre for 11 år siden på datoen 11. november, var valget av bryllupsdato enkelt.

Dårlig sjekketriks

— Det er viktig for oss at vi får gifte oss på samme dato som vi traff hverandre for elleve år siden. Det kunne ikke vært en annen dag for oss, sier den kommende bruden til bt.no.

En vinterdag på 7-Eleven kom den blivende brudgommen bort til den kommende bruden for å spørre om hun kunne veksle.

— Dårlig sjekketriks, men vi holdt kontakten etter den dagen, sier Lande Andersen.

På seg hadde Faller en genser med skriften «Gotcha» over brystet. Genseren har de tatt vare på og teksten har de gravert inn i gifteringene.

Tidlig planlegging

Paret har lenge planlagt at de skal gifte seg på datoen 11.11.11. Det har kommet godt med, siden det er mange par som ønsker å gifte seg på den spesielle datoen.

— Det er ti andre par som skal gifte seg, sier Lande Andersen.

Vielsen skjer i Karibia - i Providenciales, Turks & Caicos Island. Der skal de smies i hymens lenker på stranden sammen med sine to barn, Isabella (3) og Alexander (8 mnd.).

Den store bryllupsfesten holder de i Bergen neste sommer.

Lett å huske

GODE VENNER: Samboerparet Steinar Vie og Unn-Grethe Hugøy ble lokket av venner til å gifte seg 11.11.11. Det blivende ekteparet er helt uvitende til hva som skjer på den store dagen, i likhet med utdrikkingslaget (bilde). - Omsider, sier vennene.
PRIVAT

Elisabeth og Matthias Faller er langt fra alene om å gifte seg på trippeldatoen. Men noen slipper billigere enn andre. Unn-Grethe Hugøy og Steinar Vie fikk invitasjon til sitt eget bryllup— Det er noen venner av oss som har mast på oss i mange år om at vi må gifte oss. På en fest i fjor lokket venner oss til å gifte oss denne datoen, siden den er så lett å huske, sier Vie.

På nyttårsaften fikk de invitasjon til sitt eget bryllup. I invitasjonen sto det at venner og familie skulle arrangere alt. Det eneste som krevdes av det blivende paret var å stille i finstasen, skrive gjesteliste og stille opp på selve dagen.

— Vi har ikke rukket å bli nervøse, for vi har jo ikke vært involvert i planleggingen, sier Vie.

Paret har vært sammen i nesten 14 år.

Samboerparet har vært forlovet i åtte år, noe søsteren til bruden syns har vært lenge nok.

Lei av å vente

— Nå var vi lei av å vente på dem. Vi merket at det ikke var noe tak i dem og da det ikke skjedde noe måtte vi rett og slett pushe på litt, sier Ellen Hugøy.

Hun er travelt opptatt med å planlegge et bryllup som skal holdes hemmelig for det kommende ekteparet.

— Det er mye planlegging og detaljer. Folk er heldigvis flink med å spørre om de skal bidra litt, men det vanskeligste er å holde alt hemmelig, sier hun.

— Det er ganske spennende å ikke vite hva som skjer på selve dagen, sier Vie.

Travel dag

Bergen tingrett har fullt opp med 13 par, et par hvert tiende minutt fra klokken 13.30 til 15.30 ifølge Angelica Alme ved Bergen tingrett.

— Før det er det Nordhordland tingrett som vier, sier Alme i en e-post til bt.no.

Også i utlandet er det travelt. Sjømannsprest Reidar Ådnanes skal vie fem norske par på Tenerife på trippeldatoen.

— November er den måneden vi skal ha flest vielser. Det er rett og slett fullt. Til sammen er det tolv vielser. Det blir 11 timer med bryllup, sier presten.

Det norske paret som gifter seg klokken 11 har ytret at de ønsket å «time» vielsen til akkurat da.

— Det var mest for spøk. Det blir en del spøking med den datoen. Den er jo en lett bryllupsdag å huske, sier han.