— Både jeg og naboer reagerte på at politibilen svært ofte kjørte forbi min leilighet og sjekket hvilke biler som stod parkert der, sa kvinnen da hun forklarte seg i Bergen tingrett i går.

Ringte bilutleier

Den 5. januar 2001 anmeldte kvinnen sin tidligere samboer til SEFO, politiets særskilte etterforskningsorgan.

Da hadde hun nettopp fått greie på at politibetjenten hadde kontaktet Bilhuset Kråkenes og spurt ut ansatte om hennes leiebil.

— Jeg følte meg overvåket. Han invaderte privatlivet mitt, sa kvinnen i retten.

SEFO etterforsket saken og konkluderte med at politibetjenten hadde misbrukt sin stilling da han kontaktet bilutleieren. Politimannen ble ilagt påtaleunnlatelse. Det vil si at det konstateres skyld, men at forholdet anses som så lite at det ikke utmåles straff.

Men politibetjenten godtok selv ikke den mildeste reaksjon. Han ville ha saken prøvd for retten, og i går møtte han og ekssamboeren hverandre i tinghuset. Politimannen mente det var han som var blitt trakassert, og nektet for at han hadde overvåket kvinnens leilighet.

— Det å sjekke registreringsnumre på biler er en del av jobben min, sa 48-åringen.

Han vedgikk å ha ringt bilforhandleren, men forklarte at han først ikke visste at det var ekskjærestens leiebil det dreide seg om. Da han forstod sammenhengen spurte han hva leieprisen var. Årsaken var at han hadde mistanke om at kvinnen fortsatt utga seg for å være samboerens hans når hun leide bil. Tjenestemenn ved Hordaland politidistrikt får nemlig avslag i prisen hos Bilhuset Kråkenes.