Etter at det før helgen ble kjent at Sentralbadet skal stenge for formiddags— og helgeaktiviteter fra og med februar i år, har reaksjonene vært mange.

Yngve Træland er en av dem som har engasjert seg. Han jobber turnus i Bergen kommune, og bruker anlegget til morgensvømming og trening med vekter de dagene han jobber sent.

— Det at vi nå mister muligheten til å bruke anlegget i helgen og på formiddager, er ikke bare et tap for meg, men for hele folkehelsen i Bergen, sier Træland.

Sammen med tre andre brukere ba han onsdag om et møte med Gunnar Bakke, byråd for kultur, næring, idrett og kirke.

- Tenker for lettvint

Træland mener nemlig at Bergen kommune tenker for lettvint når de ikke klarer å finne løsninger slik at badet kan holde åpent helt til det nye anlegget på Helleren åpner til høsten.

— Målet med møtet er å forhindre den meningsløse stengingen av Sentralbadet, sier Træland.

— Det må gå an å finne kreative løsninger som sørger for at alle som bruker badet kan fortsette med det helt frem til høsten.

Træland fortviler også over at anlegget på Helleren ikke vil huse et treningssenter, slik Sentralbadet gjør i dag.

— Jeg syns det er rart og håper det er en misforståelse, sier han.

Opprettet underskriftskampanje

Og Træland er ikke den eneste som reagerer. Også John Walter Eriksen har slengt seg med i debatten. Det gjør han for barn, barnebarn og Bergens befolkning.

— Sentralbadet er en sentral plass for daglig opprusting av folkehelse i Bergen, skriver han som kommentar til underskriftskampanjen han laget onsdag.

— Ved å beholde Sentralbadet vil Bergen øke sine muligheter for god folkehelse og glede for byens innbyggere, argumenterer Eriksen.

Han argumenterer med at det er billigere å forebygge folkehelse enn å betale ut sykepenger.

- En overdrivelse

Idrettssjef Terje Reistad syns denne koblingen blir overdrivelse.

— Jeg mener at vi faktisk skaper et bedre og mer stabilt tilbud til byens befolkning ved nå å holde åpnet hver ettermiddag til faste tider. På den måten kan folk planlegge bedre, sier han.

Reistad tror ikke det er store muligheter for folk til å nå frem med klagene sine, men har forståelse for at mange vil savne å kunne bruke Sentralbadet på formiddager og i helger.

Idrettssjefen er også glad for at folk er lei seg over stengingen av Sentralbadet.

— Det er jo tegn på at det betyr noe for dem, og det er fint, sier han.

Engasjerer seg i solidaritet

Reistad kan imidlertid bekrefte at det ikke blir treningssenter i det nye anlegget på Helleren.

— Det er rett og slett ikke plass. Det er leit. Vi kunne veldig ønske at det var det, sier han.

Eivind Mikkelsen, leder i Bergens Svømme- og Livredningsklub, syns det er veldig positivt at folk engasjerer seg i Sentralbadet, selv om svømmeklubbene ikke kommer til å bli videre påvirket av stengingen og flyttingen til nytt anlegg.

Han fikk onsdag tilsendt epost med link til John Walter Eriksens underskriftskampanje.

— Vi har ikke hatt noe møte på det ennå, men jeg regner med at vi som klubb og privatpersoner kommer til å støtte opp om dette. Det handler om solidaritet, sier han.