Ved 20-tiden begynte de første meldingene å tikke inn til bt.no. Lesere meldte om at TV-signalene var falt bort. Mange manglet også internett. Meldingene kom fra hele Bergen. Norkring fortalte at det ikke var feil på deres sendere i bergensområdet. Canal Digital hadde derimot svar på mysteriet.

— Det var en sikring som røk på en tavle i Heggebakken. Ved 21-tiden var feilen rettet. De digitale dekoderne var ute av drift, mens de analoge fungerte, sier Roald Orheim, selskapets pressekontakt.

Tilbake på Kringlebotn og Sandsli Han sier mange mennesker ble rammet, men har ikke det totale tallet.

En leser kom med et tips til TV-kåte bergensere: Plugg antennekabelen rett i TV-en. Da fungerer de fleste kanalene. Det kan jo være lurt å ha i bakhodet til neste gang tilsvarende skjer.

På nett klokken ni Ved 20.50-tiden tirsdag kveld meldte flere sentrumsbeboere i Bergen at de hadde fått tilbake TV-signalene fra Canal Digital.

— Men nettet er fortsatt nede. Min samboer sitter med jobbarbeid som hun ikke får gjort, sier Theodor Sigurdsson Kvikne, som bor i Rosenbergsgaten i Bergen sentrum.

Litt over klokken 21 sier Kvikne at også internett er tilbake.

— Nå er alt på stell, sier han.

Fant frem gitaren I Sigurds gate, ikke langt unna der Kvikne bor, måtte Knut Petter Alnes finne frem gitaren i påvente av at TV-signalene skulle komme tilbake.

— Men nå er jeg reddet. Heldigvis. Jeg husker ikke hva jeg pleide å gjøre hvis jeg ikke så på TV. Gitaren har ikke vært fremme på lenge, sier Alnes til bt.no.

Vær og vind Hos RiksTVs kundesenter opplyser Helene Andresen tirsdag kveld at de ikke hadde noen sendere nede.

— Vi har hatt arbeid på noen sendere i bergensområdet, men ikke i det siste, og ikke i dag. Planlagt arbeid er dessuten noe vi opplyser våre kunder om via våre hjemmesider, sier Andresen til bt.no.

— Kan det likevel være at dere har bortfall av andre årsaker?

— Selvfølgelig kan noe, for eksempel vær og vind, ha forårsaket brudd på en sender. Eller det kan være noe teknisk som må byttes ut. Men det er ting vi er avhengig av tilbakemelding om for å gjøre noe med, sier Andresen.

Saken oppdateres.

Mangler du TV-signaler i kveld? Legg inn hvor du bor i kommentarfeltet under!