Aftenposten har sendt et team vestover for å kjøre E39. Hvorfor kjører de vestlandets hovedferdselsåre akkurat nå? Jo, fordi et stort flertall på Stortinget går inn for å bygge ny fergefri E39 i løpet av 20 år.

Og fordi Regjeringen nå har traseen klar — i grove trekk - gjennom Møre og Romsdal, Hordaland og Rogaland. Bare Sogn og Fjordane gjenstår, men også her skal løsningen være på plass før sommeren, skriver Aftenposten.

Vil endre hele Sør-Norge

Vi starter i Stavanger mandag morgen. Målet er Klett utenfor Trondheim, der E39 ender.

Samtidig som vi kjører, tvitrer med leserne og legger ut daglige reportasjer, viser vi hvor ny E39 skal gå. Vi møter mennesker som bor og ferdes her i dag, og forteller historier om den nye veiens potensial. Ifølge reklamen skal E39 bli en katalysator for en hel landsdel.

Og mer.

Ny E39 vil endre reisemønsteret til folk over hele Sør-Norge, hevder prosjektlederen i Veivesenet.

Er det verdt å bruke 120 milliarder på bedre vei her, 150 om vi tar med hele strekningen fra Kristiansand? Døm selv når vi om noen dager kommer i mål.

Les også: Veien som vil endre reisemønsteret til folk over hele Sør-Norge

Dette venter oss

Hva som venter oss? Tungtransportveteranen Kjell Haugland, som er lommekjent på strekningen, og som leder et firma med over 100 tunge kjøretøy sier det slik:

— På Vestlandet finnes det ikke veier som på Østlandet, sier han til Aftenposten.

E39 er i dag europaveien du ikke trodde var sann.