Anne-Brit Martinsen (29) kjørte bilen som endte på taket i Vallaheiane i Bergen torsdag. Hun kom fra ulykken uten synlige skader.

— Jeg har hatt englevakt. Bortsett fra blåmerker og vondt i nakke og rygg, er jeg uskadd.

— Men jeg ble irritert da jeg leste på nettaviser at jeg skulle ha kjørt i beruset tilstand og fått beslaglagt førerkortet mitt, sier hun.

Feil hos politiet

Blant andre bt.no skrev dette torsdag, etter å ha mottatt informasjonen fra operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt. Anne-Brit tok selv kontakt med operasjonssentralen for å rette opp i misforståelsen.

— De kan ikke være så unøyaktige. Det er alvorlig å anklage noen for å ha kjørt i ruset tilstand, det vil jeg ikke ha på meg, sier hun.

Fredag kom rettelsen fra politiet.— Hun ble brakt til legevakt, og prøve ble gjennomført, men hun var IKKE påvirket av narkotisk stoff, står det i fredagens logg fra operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Førerkortet til kvinnen ble likevel IKKE beslaglagt av patruljen. Dette ut fra en vurdering av patruljen på stedet. Derfor ble denne hendelse noe feil på gårsdagens logg, står det videre.

Anne-Brit er fornøyd med at politiet rettet opp i feilen.

— Jeg ønsker ikke å henge ut noen, men sånt som dette bør ikke skje, sier hun.

Skled over i motsatt kjørefelt

Anne-Brit forteller om ulykken torsdag. Hun var alene i bilen på vei fra Hatlestad Terrasse, der hun bor,til Nipedalen for å hente en venninne hun skulle kjøre på jobb.

— Da jeg kom ned den første bakken fra Vallaheiane og inni den første venstresvingen, kjente jeg at bilen sklei, sier hun.

Bilen skjenet over i motsatt kjørefelt, hvor detkom en bil imot.

— Jeg fikk ikke tid til å tenke eller noe. Jeg baresvingte hardt til høyre for å unngå å treffe den møtende bilen, sier hun.

— Så må jeg ha kjørt inn i fjellveggen før bilen gikkrundt og jeg havnet på taket. Alt gikk så fort, fortsetter hun.

Hun hengende opp ned etter setebeltet inne i bilen.

Ble skåret løs

— Jeg hørte skritt og folk som snakket rundt meg nestenmed en gang. De sa at de ikke fikk opp døren og at jeg måtte skjæres ut. Jegvar litt omtåket, men jeg slo av motoren og satte på nødblinken før jeg prøvdeå løse meg ut av setebeltet, sier 29-åringen.

Det gikk imidlertid ikke.

— Jeg kom meg ikke løs. Til slutt var det noen som tok enkniv og skar meg løs. Vinduet på førersiden var knust, så jeg klatret ut der,sier hun.

Deretter ringte hun venninnen sin og sa at hun ikke kom til å bli hentet ogmåtte ta bussen til jobb.

— Det er utrolig hva man tenker på i en sånn situasjon,sier hun.

- Jeg har vært utrolig heldig

Da politi og ambulanse kom frem, satt Anne-Brit utenfor bilen.Ambulansepersonellet satte på henne nakkekrage og la henne på båre før de tokhenne med til legevakten.

— Utrolig nok har jeg ikke fått noen skader. Jeg følermeg skambanket og har mange blåmerker, men det er jo ingenting i forhold tilhvor ille det kunne ha gått. Jeg har vært utrolig heldig, det sier alle jeg harsnakket med og, sier hun.

Utelukker ikke oljesøl

Anne Brit mener det må ha vært olje- eller dieselsøl i veibanen som førtetil at bilen hennes skled torsdag formiddag.

— Der har vært skilt om oljesøl de siste dagene, sier hun.

— Jeg kan ikke utelukke det, men vi har ikkefått meldinger om akkurat dette stedet, sier Jahn Marøy.

Vaktoperatøren ved Vegtrafikksentralen forteller at det harvært mye olje- og dieselsøl i distriktet dagene før ulykken.

— En dag var det søl helt fra Trengereid til Voss. Det gårlitt i rykk og napp dette her, sier han.

UNDRER SEG: Anne-Brit Martinsen undrer seg over hvordan hun selv reagerte under ulykken. - Jeg har alltid trodd jeg ville få panikk i en slik situasjon, men det fikk jeg ikke, sier hun.
JAN M. LILLEBØ
TOTALVRAK: Bak dette rattet satt Anne-Brit Martinsen da bilen hennes gikk i fjellveggen og havnet på taket torsdag. - Bilen er fullstendig vrak, sier hun.
PRIVAT